Booming in on Loss – voorstelling over het thema geheugenverlies


Zooming in on Loss is Ann Van den Broek’s tweede voorstelling uit de triptiek The Memory Loss Collection. Te zien op zaterdag 20 april in Theater de Verbeelding.

Zooming in on Loss focust zich in eerste instantie op de interne strijd en het verlies, maar zoomt ook in op de relatie tussen het individu en zijn sociale omgeving tijdens geheugenverlies. Met enerzijds het besef van het verdwijnen van het geheugen en anderzijds het verlies aan controle over dat proces. Alle emoties omtrent het verlies op zich, zoals woede en frustratie, verdriet en pijn, berusting en onverschilligheid, komen daarin aan bod. Omstanders ervaren een waaier van gemoedsbewegingen die zich gaandeweg verder ontvouwt. Doordat het publiek rondom de performers staat, kent deze voorstelling een grote mate van intensiteit en intimiteit.

De opzet van Zooming in on Loss is een experiment en uitdaging omdat het zich afspeelt in een ruimte van 1.8 bij 1.8 meter. De artiesten opereren vanuit deze ruimtelijke installatie. Met deze limitering worden de grenzen opgezocht over hoe compact men kan gaan, hoeveel bewegingsvrijheid kan worden ingeleverd en aan intensiteit gewonnen. Zooming in on Loss is een multidisciplinaire voorstelling in een installatie waarin performance, geluid, tekst, video en emotionele uitdrukkingen samenvloeien. Helderheid wordt voorgoed weggevaagd door een staat van desoriëntatie, verwarring, chaos en waanzin. Herhaling in gedrag, patronen en bewegingen en verlies van herkenning vullen de ruimte.

NRC***** over de 1e voorstelling: “Zeker degenen die de impact van dementie en Alzheimer van dichtbij hebben meegemaakt, zullen veel herkennen. Imposant en aangrijpend bewegingstheater.”

De voorstelling is op zaterdag 20 april om 20.30 uur te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend.

Kaarten kosten 15 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13 euro), inclusief reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook.