Bohemian rhapsody – Ode aan de muziek en de zanger van Queen


BOHEMIAN RHAPSODY is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film volgt de opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, en Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

De openingsscène gunt ons alvast een blik op wat komen zal. De snor, de spiegelbril, dat witte hemdje boven de lichtblauwe jeans en die karakteristieke machopas waarmee Freddie Mercury afstapt op wat er achter het gordijn wacht: een dampend Wembleystadion, 1985.

En dan duikt de biografische speelfilm over de Britse rockformatie Queen terug in de tijd. ‘Hey paki’, roepen collega’s naar Farrokh Bulsara, een timide koffersjouwer op Heathrow. Ook de door hun vorige zanger verlaten bandleden herkennen aanvankelijk geen podiumbeest in het frêle mannetje met overbeet dat zich aanbiedt als nieuwe frontman. Tot die zijn geheime wapen demonstreert: zijn unieke stem.

BOHEMIAN RHAPSODY is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film volgt de opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, en Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. – Bohemian rhapsody – Bryan Singer, Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten, 2018, 134’.

 

Dinsdag 5 maart 2019. Aanvang 13.30 uur en 20.30 uur. Zaal open 12.45 uur resp. 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/291/17/bohemian_rhapsody