BOG. maakt sterk theater van boek Perec


Vrijdagavond 18 januari staat BOG. in De Verbeelding met Iemand die slaapt, een muzikale boekbewerking van Georges Perec.

‘Op een dag als deze, wat later, wat eerder, ontdek je zonder verrassing dat er iets mis is, dat je, om het zonder omwegen te zeggen, niet weet hoe je moet leven, dat je dat nooit zult weten.’ Iemand die slaapt is een muzikale voorstelling waarin BOG. het boek Een man die slaapt uit 1967 van Georges Perec – één van hun grootste inspiratiebronnen – bewerkt om het alledaagse, het tijdloze, het eenzame en het gemeenschappelijke van het menselijk bestaan voelbaar te maken. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een twintiger in Parijs eind jaren zestig. Perec schreef de tekst in de je-vorm waardoor jij als publiek direct wordt aangesproken. Alsof jij je terugtrekt. Alsof jij het bent die wandelt, kijkt, registreert, niet oordeelt, poogt niet te verlangen, niets zoekt, niets vindt.

Uit de vele lovende recensies: “Geslaagde theaterversie.” Spannende vorm met (dol)draaiend vierkant.” “Een feest van taal.” “Perec als poëtische theaterpartituur.” “De taal is prachtig, de beeldspraak sterk.” “Wervelend toneel. Cruciaal is de opbouw, als een muziekstuk.”

BOG. is de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen en is dochtergezelschap van Het Zuidelijk Toneel. Slagwerk: Nina de Jong. Eindregie: Erik Whien.

www.hzt.nl www.bogcollectie.com

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro), excl. 1 euro service fee. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.

Foto: Jan Rymenants