Boekpresentatie en lezing ‘Faust: Goethe’s Faust in schilderijen en interviews’


Donderdagavond 25 juli wordt een bijzondere avond bij boekhandel Het Leesteken, met Paul van Panhuysen en Frederiek Nelissen die komen vertellen over hun indrukwekkende boek Faust: Goethe’s Faust in schilderijen en interviews.

Een werkelijke prachtig boek, met voorwoord van Désanne van Brederode, gemaakt door lokale kunstenaars Frederiek Nelissen, Paul van Panhuysen en Wil Uitgeest.

Frederiek schilderde 85 beelden voor dit boek en Paul koos bij deze beelden tekstfragmenten uit Goethe’s Faust. Hiermee plaatst hij de schilderijen in hun context. Ook schreef hij de verhaallijn die de verschillende scenes uit het verhaal met elkaar verbindt. Wil sprak twaalf mensen die verschillende thema’s uit Goethe’s Faust in hun leven hebben herkend. De verhalen die zo zijn ontstaan getuigen van de actualiteit en van het algemeen -menselijk karakter van Goethe’s Faust.

Hoe zijn de auteurs te werk gegaan? Hoe hebben ze hun keuzes gemaakt? Welke rol speelt Goethe’s Faust in hun eigen leven? Kom langs en ontdek nog veel meer.

 

Donderdag 25 juli, 20.00 uur,

Entree € 5,-; aanmelden via info@leesteken.nl of  0299-771834

Boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2, Purmerend.