Boekhandel Het Leesteken organiseert Science Café over Tyrannosaurus Rex Trix


Scienca cafe Op woensdag 10 november presenteert het Science Café een bijzonder programma voor volwassenen en kinderen over T Rex Trix. Alexander Reeuwijk interviewt dan Marijke Besselink en Pim Kaskes, beiden betrokken bij tentoonstelling van T-Rex Trix in Leiden. Marijke Besselink schreef de prachtige catalogus Trix, the grand old lady en Pim Kaskes deed onderzoek naar de leefomgeving van de dinosaurus.

Trix werd in september 2013 door experts van Naturalis Biodiversity Center opgegraven in Montana, de Verenigde Staten. In december 2014 was met hulp van het publiek het geld bijeen gebracht om het unieke skelet naar Nederland te halen, te prepareren en te onderzoeken. Daarmee is de droom van Naturalis om een eigen Tyrannosaurus rex tentoon te stellen in vervulling gegaan. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een exemplaar van deze legendarische vleesetende dinosaurus bezit. Trix staat bovendien in de top 3 van meest complete skeletten ooit gevonden.

Anneke Groen, die ook meewerkte aan de totstandkoming van het boek over Trix neemt deze avond de gesproken column voor haar rekening. En natuurlijk is er weer muziek!

Woensdag 10 november, 19.30 uur. Locatie: Purmerends Museum, Kaasmarkt 20. Entree: €10.-. Graag even reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834.