Boeken afhalen bij je eigen bibliotheek en lezen en luisteren online


De bibliotheken houden de deuren deze maand nog ieder geval gesloten vanwege de gezondheidscrisis, maar zijn online gewoon open. Meer dan 26.000 e-books voor pc, mobiel, tablet en e-reader voor jeugd en volwassenen bibliotheekleden zijn hier te vinden. Ook is hier recentelijk een mooie selectie luisterboeken aan toegevoegd die ook voor niet leden beschikbaar zijn.

In de ThuisBieb-app zijn sinds vorige week 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

Kijk voor de e-books, luisterboeken en thuisbieb op www.onlinebibliotheek.nl

Toch boeken in huis met de Verrassingstas

Leden van Bibliotheek Waterland kunnen een speciale editie van de Verrassingstas bestellen voor zichzelf, hun kind maar ook voor iemand die aan huis gekluisterd is. Via de website kan men een bestelling doen en aangeven in welk genre of, in het geval van een kind, op welk niveau er gelezen wordt. Na enkele dagen krijgt de besteller bericht wanneer de tas met vijf boeken opgehaald kan worden. Inmiddels zijn er al meer dan 2000 tassen opgehaald in de bibliotheekvestiging Beemster, Edam, Purmerend, Landsmeer en Volendam.

Een Verrassingstas bestellen kan via www.bibliotheekwaterland.nl. Wel lenen maar nog geen lid? Lid worden kan ook via de website en een lidmaatschap is tot 18 jaar gratis.