Blokfluitist Robert de Bree in ‘Muziek in de Purmerkerk


In de Purmerkerk Westerweg 50  1445 AD Purmerend is op zondag 19 februari om 12.30 uur een optreden van de  blokfluitist Robert de Bree in ‘Muziek in de Purmerkerk’. 
Voorafgaand is er om 10.00 uur een kerkdienst waarin mw.ds. Fokje van Roekel voorgaat. Daarna is er koffie drinken en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Om 11.30 uur is er soep en broodjes en om 12.30 uur begint het optreden.  Je bent hartelijk welkom en je kunt op elk onderdeel van het programma ‘ínstappen’.

Toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Robert de Bree werd geboren in Nederland en reisde met zijn instrumenten de hele wereld over, als blokfluitist, hoboïst, improvisator en docent. In 2010 debuteerde hij al als solist in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij werkte met fantastische musici en ensembles, zoals Ton Koopman, L’Arpeggiata, Sir John Elliot Gardiner, Erik Bosgraaf (Brandenburgse Concerten) en Holland Baroque. Volgend jaar zijn eerste BBC Proms!  In 2015 zat hij in de jury van een door de Royal Wind Music georganiseerd internationaal blokfluitconcours naast grootheden zoals Marion Verbruggen en Bert Honig. Maar ook daarbuiten werkte hij bijvoorbeeld met Loes Luca, Karel de Rooy en stond hij met zijn blokfluit te spelen naast Charles Dance in de film Michiel de Ruyter.

Alvast noteren:

Zondag 19 maart 12.30 uur is er een optreden van het Duo Zeffiroso met een romantisch klassiek repertoire. Hetty Mertz speelt dwarsfluit en Saskia van der Struik piano.

Zondag 23 april 12.30 uur zal het jazz combo Pact-6 een optreden verzorgen.