Bijzondere voetbalclinic met jeugdtrainers Arsenal en AZ bij Purmersteijn (voor iedereen)


Voetbalschool Voetbaltraining Totaal komt naar PurmerendOp 22 februari  kun je bij voetbalvereniging Purmersteijn in Purmerend een unieke voetbalclinic volgen met jeugdtrainers van o.a. de AZ Voetbalschool en Arsenal Soccer School Europe.  Iedereen kan meedoen: zowel meisje als jongens. De trainers van Voetbaltraining Totaal gaan na de introductieclinic regelmatig series trainingen geven op het veld van Purmersteijn . Naast goed leren voetvallen is er veel aandacht voor het vergroten van het zelfvertrouwen, op een positieve manier naar jezelf en anderen kijken, het geven van complimenten en respect voor samenwerken. Dingen die maar al te vaak ontbreken op het veld. Kortom: een heel bijzondere voetbalschool.

De voetbalschool geeft natuurlijk ruim aandacht aan de tactische en technische facetten van het voetbal, maar onderscheidt zich van andere scholen  door hun focus op positieve sociaal emotionele ontwikkeling tijdens het leren voetballen.  De leerlingen bloeien op en gaan beter voetballen juist doordat ze positief met elkaar om leren gaan, elkaar complimenten leren geven, meer zelfvertrouwen krijgen, en omdat de ouders ervaren dat aanmoedigen en complimenten geven veel meer oplevert dan kritiek leveren vanaf de zijlijn.

Aanmelden clinic 

De speciale introductieclinic is op zondag 22 februari van 11 tot 12.15 uur bij VPV Purmersteijn in Purmerend. De kosten zijn € 5, – per persoon, te voldoen bij aanvang van de clinic.

Trainingsmodules

Er is een bijzondere band van de voetbalschool met voetbalclub Purmersteijn. Vanaf 1 maart  verzorgt Voetbaltraining Totaal modules van 10 trainingen op het kunstgrasveld van Purmersteijn. Zij verzorgen per kalenderjaar 4 modules waarbij de wintermodule in de sportzaal is en de andere 3 modules op het veld.

Opleidingsprogramma voor trainers

Verder verzorgt Voetbaltraining Totaal een opleidingsprogramma voor jeugdtrainers die zich naast het technische/tactische willen verrijken op het sociaal emotionele gebied. Hierbij ligt het accent op het sociaal pedagogisch gebied voor het trainen van kinderen en begeleiden van ouders en kinderen. Tijdens de opleiding wordt onder andere een les verzorgd door Ted Troost!

Lesprogramma voor lagere scholen

Er is ook een apart lesprogramma voor groepen 7 en 8 van lagere scholen die de voetbalschool gaat verzorgen in Purmerend. In een module van 4 lessen nemen zij kinderen mee door de wereld van topsport (d.m.v. een profvoetballer en prof-jeugdtrainer) in combinatie met een 2 tal sportlessen waar zij een aantal leerlijnen in hebben verwerkt die kinderen helpen op sociaal emotioneel gebied: het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en beeld van anderen, het vergroten van zelfvertrouwen en het leren geven en ontvangen van complimenten.

Meer informatie vind je op de website van Voetbaltraining Totaal.