Bijzondere Top2000-kerkdienst in Purmerend


De Protestantse Gemeente Purmerend houdt op zaterdag 22 december een Top2000-kerkdienst in de Taborkerk, Maasstraat 2. De viering haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Het thema is ‘Can you feel the love tonight’ (kan je vanavond de liefde voelen).

 

Ds. Gerard Nieuwburg (predikant Protestantse Gemeente Purmerend) en ds. Henri Frölich (predikant Purmerkerk) gaan samen voor. Medewerking wordt verleend door muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Purmerend en de Come2getherband. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte voor War Child.

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers, die emoties teweegbrengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘Hallelujah’, van Leonard Cohen. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Henri Frölich: ‘Samen luisteren naar muziek, die je raakt, zegt soms veel meer dan 1000 woorden in een preek! Daarom wordt er in de Taborkerk te Purmerend een Top2000-kerkdienst gehouden.’

Vorig jaar deden er ruim 100 kerken mee en het aantal blijft stijgen. Dominee Fred Omvlee, bedenker van de Top2000-kerkdienst is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en zal ook dit jaar weer door het land trekken om zoveel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen.

 

Zaterdag 22 december om 19.30 uur (zaal is om 19.00 uur open).