Een bijzondere samenwerking tussen Abdelkader Benali en Lavinia Meijer


Literatuur en muziek komen samen in een ontroerend verhaal over afkomst en identiteit. Auteur Abdelkader Benali en harpiste Lavinia Meijer gaan samen het theater in. In ‘Brief aan mijn dochter’, gebaseerd op Benali’s gelijknamige autobiografische roman, brengen zij literatuur en muziek samen. Zondag 26 november in de Purmary. 

 

Benali schrijft zijn dochter een brief en probeert zo de wereld waarin zij geboren zal worden te duiden. Harpiste Lavinia Meijer vult hem muzikaal aan én vertelt haar eigen, bijzondere verhaal over adoptie en de zoektocht naar muzikale en menselijke erkenning. In deze unieke samenwerking komen verschillende werelden samen. De hoofdpersonen reizen door de tijd en ruimte, van Tanger, Marokko, naar Seoul, Zuid-Korea, om hun ontroerende verhaal over afkomst en identiteit te vertellen. De reis omspant generaties en culturen. De worsteling om je te verzoenen met je afkomst levert uiteindelijk een spannende muzikale en literaire confrontatie op waarin beide kunstenaars volledig zichzelf geven. Veelzijdig muzikante Meijer vond in succesauteur Benali een gelijkgestemde in hun kijk op geboorte en opgroeien. Door hun fascinerende samenspel ontstaat er een nieuwe theatervorm die prikkelt, beweegt en ontroert. Een unieke voorstelling over leven krijgen en leven geven.

Op zondagmiddag 26 november is deze voorstelling te zien in Theater de Purmaryn.

Over Abdelkader Benali en Lavinia Meijer
Naast ‘Brief aan mijn dochter’ heeft Abdelkader Benali meerdere boeken op zijn naam staan. Hij schreef en won prijzen voor o.a. ‘De Langverwachte’ en ‘De stem van mijn moeder’. In de zomer van 2016 was hij ook te zien in zijn reis- en kookprogramma Chez Benali. Lavinia Meijer speelde in de meest prestigieuze concertzalen ter wereld en ontving vele prijzen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs en een Edison. Met dit programma maakt zij haar debuut als componist.

Abdelkader Benali en Lavinia Meijer

Brief aan mijn dochter

Zondag 26 november | 14.00 uur | grote zaal

1e rang € 25,00 | 2e rang € 22,00