Biebstollende thrillers tijdens Maand van het Spannende Boek


Poster_opzet.indd

De hele maand juni staat in het teken van het Spannende boek. Het thema dit jaar is: Terreur in thrillers. De bibliotheek Waterland zorgt voor de Spannnende Boekentipper en het Moordspel. U voor een comfortabele plek, koffie/thee/een glas wijn en – indien nodig – uw leesbril…

Terrorisme is niet iets van het laatste decennium. De hele 20e eeuw werd gedomineerd door het kat- en muisspel tussen terroristische organisaties en geheime diensten.  Of het nu ging om de Koude Oorlog, de roerige jaren ’70 of de permanente spanningen in het Midden-Oosten en Noord-Ierland. Al die gebeurtenissen op het politieke wereldtoneel inspireerden schrijvers als John le Carré, Robert Ludlum, Frederick Forsyth, Tom Clancy, David Baldacci en onze eigen Simone van der Vlugt, Roel Thijssen en Tomas Ross tot weergaloze thrillers.

Spannende Boekentips van de Bibliotheek Purmerend

Voor iedereen die graag thrillers leest, en wel wat hulp kan gebruiken bij het uitzoeken van het volgende spannende boek biedt de Bibliotheek uitkomst. In de Bibliotheek staan de moderne en klassieke thrillers rond dit thema klaar om geleend te worden. Ook is er De Spannende Boekentipper die gebruikt kan worden via de website en facebookpagina van Bibliotheek Waterland. Deze tipper bevat 150 Nederlandse en internationale titels (recent en klassiek). Door middel van een aantal keuzevragen vindt men een titel die aansluit bij specifieke interesses.

Speel het Moordspel en win een figurantenrol

Het Moordspel van de Bibliotheek is een klassieke ‘whodunit’ waarbij lezers uiteindelijk moeten raden wie de moordenaar is. Niemand minder dan De Gouden Strop-winnares Marion Pauw schrijft het verhaal. Op de Avond van het Spannende Boek, voorafgaand aan de Maand van het Spannende boek, heeft zij het eerste hoofdstuk voorgelezen, waarna op de facebook pagina en op de website van Bibliotheek Waterland het spel gespeeld kan worden. Deelnemers aan het Moordspel maken kans op een figurantenrol in een spannende film, mooie boekenpakketten, vrijkaarten voor het Hitchcock-programma in EYE en nog veel meer.

Een maand met voordeel voor leden en nieuwe leden

Lid worden tijdens de Maand van het Spannende boek levert niet alleen een aantrekkelijk jaarabonnement van Bibliotheek Waterland op maar ook een Boekenbon van € 5,= . Bibliotheekleden die tijdens De Maand van het Spannende boek hun abonnement laten upgraden tot topabonnement krijgen ook de Boekenbon cadeau.

Kijk voor tarieven, bibliotheekvestigingen, openingstijden, de Boekentipper en het Moordspel op www.bibliotheekwaterland.nl en www.facebook.com/bibliotheek.waterland