Bieb, bieb, hoera! tijdens Kinderboekenweek


Kinderboeken feest in de bibiliotheek Waterland - Marit Thornqvist

Illustratie: Marit Tornqvist

Met de 60ste Kinderboekenweek (van 1 – 12 oktober) viert de Bibliotheek Purmerend het kinderboek met het motto Feest! Want er wordt flink gefeest in kinderboeken: verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest, schoolfeestjes enzovoort. Pippi Langkous maakt van iedere dag een feest en ook in de boeken van Toon Tellegen wordt flink gevierd. In alle vestigingen van Bibliotheek Waterland is er tijdens de Kinderboekenweek op  woensdagmiddag iets feestelijks te doen voor Kids tot van 4-12 jaar. De toegang is vrij!

Lezen is een feest! Vrolijke vertelling met liedjes

In de centrale Bibliotheek in Purmerend is er op woensdag 1 oktober 14.30 – 15.30 uur een voorstelling voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Lezen is een feest! is een muzikale vertelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Anneke Scholtens. Anneke komt zelf naar de bibliotheek om het verhaal te vertellen van Rens Kneteman, die totaal niet geïnteresseerd is in lezen. Hij vindt boeken stom en denkt dat lezen dodelijk saai is. Zijn ouders zijn het gloeiend met hem eens: boeken zijn stofnesten!  Hoe Rens uiteindelijk veranderd in een leesbeest hoor je tijdens deze voorstelling. Lodewijk van der Linden begeleidt het verhaal op de piano. Er mag meegezongen worden!

Lezen is een Feest met Anneke en Lodewijk! Woensdag 1 oktober van 14.30-15.30 uur in de Bibliotheek Purmerend Centrale (Waterlandlaan 40 Purmerend). De toegang is vrij!

Extra feestje wegens opening servicepunt in Brede School

Al sinds het voorjaar is er een servicepunt van Bibliotheek Waterland geopend in Brede School De Kraal in de Purmerendse wijk Weidevenne. In nauwe samenwerking met de basisscholen Oeboentoe en De Kawama staat hier een collectie speciaal voor kinderen van 0-12 jaar.

Op woensdag 1 oktober, bij de start van de Kinderboekenweek, wordt het Bibliotheekservicepunt officieel geopend. Vanaf 13.30 uur kunnen kinderen en volwassenen uit de wijk kennismaken met het Bibliotheekservicepunt en meedoen aan een spannende QR code puzzeltocht. Verder zijn er kleurplaten, stickers en ballonnen voor iedereen die het leuk vindt. Jong en oud kunnen ieder heel uur hun mee doen met de Kinderboekenbingo. En voor de volwassenen die langs komen: “Bonbons by the bell”.

Openingsfeestje servicepunt Weidevenne Purmerend (Zambezilaan 278) Woensdag 1 oktober 13.30 – 16.00 uur. De toegang is vrij!

Nog geen lid van de Bibliotheek?

Kinderen kunnen het gehele jaar gratis lid worden (tot 18 jaar). Maar tijdens de Kinderboekenweek krijgen ze ook nog een hele leuke goodiebag met feestelijke spulletjes cadeau. Ouders krijgen bij inschrijving tijdens de Kinderboekenweek 20% korting op een basisabonnement.