Bibliotheek vestigt servicepunt in Purmer-Noord


Logo bibliotheek waterland purmerendGoed nieuws voor de bewoners van de wijk Purmer-Noord in Purmerend én de kinderen en ouders van basisschool De AkkerDijk en peuterspeelzaal Pinkeltje.  Met ingang van 9 november is er een servicepunt van Bibliotheek Waterland  gevestigd in basisschool De AkkerDijk.  Wethouder Nijenhuis zal op maandag 9 november om 14.00 uur het nieuwe servicepunt aan de Zichthof openen.

Bibliotheek op school en voor de wijk

Bibliotheek Waterland heeft in nauwe samenwerking met de school  en de naastgelegen peuterspeelzaal een collectie samengesteld voor kinderen van 0-12 jaar.  Deze collectie boeken is beschikbaar voor alle kinderen op de school en de peuterspeelzaal. Maar ook ouders, niet-leerlingen en andere bewoners van de Purmer-Noord kunnen er tijdens de openingstijden terecht. Het servicepunt AkkerDijk is  toegankelijk via de ingang van de bovenbouw van de school.

Voor wie is het nieuwe servicepunt van de Bibliotheek?

Om boeken uit de collectie AkkerDijk te kunnen lenen moet je een bibliotheekpas van Bibliotheek Waterland hebben. Alle kinderen van De AkkerDijk en Pinkeltje hebben inmiddels een lidmaatschap van de Bibliotheek. Kinderen uit de wijk die ook graag willen lenen in de AkkerDijk maar er niet op school zitten kunnen ook lenen met hun biebpas. Hebben ze nog geen pas dan kan deze gratis worden aangevraagd via www.bibliotheekwaterland.nl. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap van de Bibliotheek namelijk gratis.

Wat kun je met het servicepunt AkkerDijk

Het servicepunt van de Bibliotheek werkt met zelfservice. Volwassenen kunnen ook gebruikmaken van het servicepunt Akkerdijk door boeken en andere materialen te reserveren via www.bibliotheekwaterland.nl en ze later op te halen bij het servicepunt. Ook kunnen materialen die bij een andere bibliotheekvestiging zijn geleend bij het servicepunt worden teruggebracht. Er zijn regelmatig vrijwilligers aanwezig voor inlichtingen en hulp maar verder is het zelfservice. Lid worden,  vragen over je pas, reserveringen van materialen en het betalen van openstaande posten kan allemaal via www.bibliotheekwaterland.nl.

Adres en openingstijden

De openingstijden van het servicepunt AkkerDijk zijn iedere schooldag van  8.30  tot  16.00 uur.  Tijdens schoolvakanties en studiedagen van leerkrachten is het servicepunt gesloten. Check de actuele openingstijden op www.bibliotheek.nl. Het adres van het Bibliotheek servicepunt is Zichthof 9-11, 1445 HC Purmerend. Graag even aanbellen bij de schooldeur.

Openingsfeestje servicepunt AkkerDijk

 Op maandag 9 november wordt Bibliotheek servicepunt de AkkerDijk officieel geopend. Om 14.00 uur zal wethouder Nijenhuis de openingshandeling verrichten in het bijzijn van kinderen en ouders van de basisschool en de peuterspeelzaal. Van 14.30 – 16.00 uur kunnen kinderen en volwassenen uit de wijk kennismaken met het Bibliotheek servicepunt.

Iedereen is van harte welkom! Er zijn Kikkerkleurplaten en boekenleggers voor de kids en ouders krijgen een Bieb miniglossy met gouden leestips.  Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek en volwassen krijgen op de openingsdag een kortingsbon van 20% op een basisabonnement.