Bevrijdingsdag Purmerend 2018: vrijmarkt en Bevrijdingspop


Op bevrijdigdsag 5 mei is in park De Driegang in Purmer-Zuid weer de traditionele kindervrijmarkt.  En op de Koemarkt wordt bevrijdingsdag gevierd met een gezellig muziekfeest: Bevrijdingspop! 

Kindervrijmarkt 5 mei

De kindervrijmarkt is  van 8.00 tot 14.00 uur in park De Driegang (rond Wijkcentrum de Zuidpool – Purmer-Zuid).

De ervaring leert dat rond 6.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn.

Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Om het voor de kinderen leuk te houden zijn handelaren niet welkom en de verkoop van commerciële waren, eten en drinken niet toegestaan.

Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is geopend voor een lekkere kop koffie of thee en tegen de middag is er ook gelegenheid voor een hapje en een drankje. Stichting Kinderopvang Purmerend en Spurd Sport & Spel zijn bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatieteam met springkussen en andere leuke dingen.

De organisatie van de kindervrijmarkt heeft de ambitie om een voorbeeld te zijn op vlak van duurzaamheid.

 

Bevrijdingspop Koemarkt

Bevrijdingspopop de Koemarkt is van 14 tot 24 uur.   Met toppers als Tino Martin en New Timeless, maar ook met live bands uit Purmerend en omstreken. Programma:

 • DJ Bart
 • Barry Holland
 • Ronald
 • New Timeless
 • DJ Bart
 • Tino Martin
 • Ronald
 • DJ Bart

Zie ook:


Vrijheid en duurzaamheid

Doelstelling van de kindervrijmarkt is te vieren dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. Kinderen in vele landen leven in onveilige situaties als gevolg van oorlogen en onderdrukking. Sinds enige jaren heeft de organisatie ‘vrijheid’ en ‘duurzaamheid’ hoog in het vaandel. Daarmee wordt getracht de boodschap van vrijheid te koppelen aan de grootste bedreiging voor toekomstige generaties Purmerenders, de bedreiging van de veiligheid en leefbaarheid als gevolg van milieuschade.

De organisatie keist ervoor om de kinderen die onze Bevrijdingsdag kindervrijmarkt bezoeken te raken met dingen die ze direct herkennen en direct zelf kunnen toepassen, zoals:

 • ruilen van speelgoed en spelletjes tijdens de kindervrijmarkt waardoor duurzaam gebruik wordt gemaakt van materialen
  door goederen die aan het einde van de kindervrijmarkt over zijn te schenken aan instellingen die ze in het hergebruik circuit onderbrengen
 • elektronica, speelgoed, kleding, gereedschappen, klein meubilair, serviesgoed etc. krijgen daardoor weer een zinvolle bestemming of kunnen gezinnen met een kleine beurs daarmee prettig verrassen
 • door na afloop gezamenlijk de omgeving van het evenemententerrein op te ruimen en restafval niet de vrije loop te laten.