Bevrijdingsdag kindervrijmarkt in de Purmer-Zuid


Kindervrijmarkt bevrijdingsdag Zuidpool PurmerendOp donderdag 5 mei as. vindt ter gelegenheid van de Nationale Bevrijdingsdag in Puirmerend de jaarlijkse kindervrijmarkt in wijkpark De Driegang plaats.  De vrijmarkt is een groot spektakel waar kinderen hun overtollige spulletjes aan de man brengen en nieuwe speeltjes in de wacht slepen.

Afgelopen jaar waren er naar schatting 7.500 bezoekers die in onderhandeling gingen met de bijna 400 jonge kooplieden die hun handelswaren ten toon hadden gespreid in het park. Games, muziek, speelgoed, fietsjes, kinderkleding, boeken, meubeltjes etc. kunnen tegen kinderprijzen worden verkocht of met elkaar worden geruild. Je kunt je laten grimeren en kunstnagels laten zetten of kettingen en armbanden uitzoeken. Er is van alles te vinden.

De verkoop vindt uitsluitend plaats door kinderen. Handelaren zijn niet toegestaan. De ervaring leert dat rond 6.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn.

Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is al vroeg geopend voor een warme kop koffie of thee en tegen de middag is er ook gelegenheid een hapje en een drankje verkrijgbaar. Stichting Kinderopvang Purmerend en SPURD Sport & Spel zijn bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatie team, springkussen, grimeer en vele andere leuke dingen. Ook staat er weer een kindercarrousel in het park om de gezelligheid te ondersteunen.

Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. Er is een recyclepunt waar na afloop al het onverkochte textiel kan worden ingeleverd kleding en de resterende spelletjes, meubeltjes en elektronische apparatuur gaan in de kringloop.

De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend faciliteert dit evenement.

Donderdag 5 mei as.
Wijkpark De Driegang
Purmer-Zuid
8.00 uur – 14.00 uur

Voor meer informatie: kerngroep.purmerzuid@gmail.com