Betere bereikbaarheid Purmerend via de Jaagweg door aanpassing busbaan


bordje busbaanGoed nieuws voor gebruikers van de Jaagweg (N235): De aanleg van een spitsbusbaan op de N235 tussen Ilpendam en Purmerend verbetert de veiligheid en doorstroming. Naar verwachting nog dit jaar zal het werk worden gestart. Op dit moment vertraagt het invoegen van de grote hoeveelheid bussen bij Ilpendam nog het verkeer.

De nieuwe spitsbusbaan kan in 2 richtingen worden gebruikt. De huidige busbaan kan momenteel alleen in de richting Amsterdam worden gebruikt.

Op dit moment vertraagt het invoegen van de grote hoeveelheid bussen bij Ilpendam het verkeer. Daardoor ontstaan files en lange reistijden. Als de bussen straks tijdens de spits over een eigen busbaan kunnen doorrijden voorkomt dat het opstropen van het autoverkeer. Uit berekeningen blijkt dat (u) daarmee de reistijd tussen Purmerend en Amsterdam 10 tot 15 minuten (eerder op uw bestemming bent) korter is.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt er in Ilpendam bij de bushaltes bij de Zonneweg een voetgangerstunnel gerealiseerd.

Voor de spitsbusbaan zijn nieuwe bestemmingsplannen vastgesteld door Purmerend en Waterland.

Lees het artikel ‘Bestemmingsplannen voor Spitsbusbaan vastgesteld ‘op de projectwebsite van de Provincie Noord-Holland.