Muziektheater: Via Berlin en Berlage Saxophone Quartet Breaking the Silence


Breaking The Silence is het liefdesverhaal van een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Te zien in Theater de Verbeelding.

 

Haar man is verdwenen. Hij was een begenadigd en dwarse componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Heeft haar man haar verraden? Is hij slachtoffer van het systeem? Wat is er in de loop der jaren tussen hen veranderd?  Via muziek van Sjostakovitsj en oude tape-opnamen probeert zij de gebeurtenissen te reconstrueren wat uiteindelijk haar leven ingrijpend zal veranderen. De muziek van Sjostakovitsj en Ligeti is speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor taperecorder waarin tekst en instrumentarium met elkaar verweven zijn. Aansluitend aan de voorstelling is er een nagesprek.

De voorstelling was een hit op Oerol en ook de pers is lovend: “Aanzienlijk indrukwekkend, een aansprekend geheel van woorden en muziek” – De Telegraaf; “Vorm en inhoud vallen perfect samen in muzikaal liefdesverhaal” – ****Scenes; “Krachtige theatertaal….muzikale beeldende kunst” ****Theaterkrant.

De voorstelling is op zaterdag 30 september 20.30 uur te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. 

Foto:  Moon Saris