Bella Italia op derde Zomerse zaterdag in de Zuidersteeg


Op de derde Zomerse Zaterdag staat de Zuidersteeg in het teken van Bella Italia en andere leuke zaken. Bij Het Leesteken verwelkomen ze Willemijn van Dijk. We gaan samen met haar dwalen door de straatjes van de Italiaanse hoofdstad aan de hand van haar sprankelende boek Via Roma. Tevens: muziek, yoga workshops, een barista workshop en een aanbieding bij de Wereldwinkel.

 

Achter de straatnamen van Rome gaat de eeuwenlange geschiedenis van de eeuwige stad schuil. Van Romulus tot Mussolini, van het Colosseum tot het hypermoderne Museo dell’Ara Pacis. Aan de hand van leuke weetjes en anekdotes laat Willemijn die geschiedenis tot leven komen. Willemijn van Dijk is oud-historica en schrijfster. Ze was hoofdredacteur van De smaak Italië en schrijft blogs voor Ciao Tutti en Orpheus kijkt om. Dit jaar verscheen van haar: De opvolger. Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk

Van 11.00 tot 15.00 uur zijn er yogaworkshops door Jeannette de Jaeger van SeeYouByJean. Jeannette, geboren onder de rook van Amsterdam in 1969, was al vroeg in de weer met allerlei bewegingsvormen – tot wedstrijdniveau aan toe. Uiteindelijk vond zij de perfecte match in Ashtanga Vinyasa en Yin Yoga. Nooit uitgeleerd en gedreven door haar passie en tomeloze energie ontwikkelde Jeannette zich tot yogini. Nu geeft zij haar heerlijke eigen(wijze) draai aan deze vormen van yoga, laagdrempelig en met een open mind. Op deze Zomerse Zaterdag laat zij u kennismaken met haar passie.

Om de stemming er helemaal in te brengen is er ook weer muziek. Gitarist Wouter de Bruijn en Nathalie Jones, de vaste zangeres van het Stedelijk orkest brengen sfeervolle nummers passend bij een zomerse dag. Bij de wereldwinkelkraam kunt u zich laten verrassen met een matstas voor €12.50. En tenslotte is er (onder voorbehoud) nog barista workshop bij Studio Ne9en. Kortom het wordt weer een gezellig, inspirerende Zaterdag in de Zuidersteeg.

Aanvang  om 14.00 uur Bella Italia in Boekhandel Het Leesteken.