Beleef de nacht van de nacht op het water in het Ilperveld


De nacht van de nacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 oktober. Zo vragen we aandacht voor een verschijnsel dat in Nederland tegenwoordig zeldzaam is; duisternis. Terwijl de nacht met een hemel vol sterren zo’n fantastisch verschijnsel is! In het Ilperveld valt het gelukkig nog mee. Daarom vaart de schipper van de fluisterboot u deze avond stilletjes rond. De gids doet fluisterend z’n verhaal in de donkere avond zodat u alle natuurgeluiden kunt horen. We hopen op een heldere avond, dan kunnen wij omhoog kijken en van de prachtige sterrenhemel genieten.

Kom en vaar met ons mee op deze bijzondere tocht! Na afloop van de tocht trakteren we op een beker warme chocolademelk! Bij deze tocht zijn kinderen vanaf 12 jaar welkom.

De vaartocht duurt van 19.00 – 20.30 uur. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,-. Beschermers betalen€ 10,-. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding.  Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Genieten van de duisternis, foto Fred de Waard.