Beleef de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin in Theater de Purmaryn


Theater Terra, bekend van onder andere Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou en Welterusten Kleine Beer, brengt de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin tot leven in een nieuwe familiemusical, naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Deze nieuwe musical voor de hele familie (vanaf 6 jaar) is tot en met mei te zien in heel Nederland en Vlaanderen. Op vrijdag 20 april 2018 om 19:00 uur, komt De Kleine Zeemeermin naar Theater de Purmaryn in Purmerend.

In de diepe oceaan leefde een zeemeermin met een schitterende stem. Ze droomde vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken, redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem. Als de prins haar niet zijn onvoorwaardelijke liefde zal geven, zal de zeeheks de betovering nooit meer verbreken…

Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op www.theaterterra.nl. Op dit moment speelt in heel Nederland en Vlaanderen ook de familiemusical Welterusten, Kleine Beer van Theater Terra, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Over Theater Terra
Theater Terra maakt al 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in heel Nederland en Vlaanderen. Daarnaast spelen voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld, onder andere in de Verenigde Staten (inclusief Broadway), Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. Bekende voorstellingen van Theater Terra zijn Kikker, Koning van Katoren, Dribbel, Raad eens hoeveel ik van je hou en Koning Arthur. Dit seizoen zijn de Theater Terra-voorstellingen Welterusten, Kleine Beer en De Kleine Zeemeermin te zien. Daarnaast presenteert Theater Terra dit seizoen voor het eerst een voorstelling voor jongeren vanaf 12 jaar; de thrillermusical Shock. Ook speelt Raad eens hoeveel ik van je hou een tournee in Azië. Theater Terra heeft in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder de Zilveren Krekel en meerdere Musical Awards. In 2016 werd Theater Terra opgenomen in de NRC Cultuur Top 100, als een van de belangrijkste exporteurs van Nederlandse cultuur naar het buitenland.

De spelers en makers
Spelers: Christiaan Koetsier, Rianne Peterson, Stef Spits en Verena Verhoeven | Gebaseerd op het sprookje van: Hans Christian Andersen | Script & Liedteksten: Bruun Kuijt | Muziek: Fons Merkies | Regie: Wesley de Ridder | Decor-, Poppen- & Kostuumontwerp: Kathelijne Monnens | Lichtontwerp: Bart van den Heuvel | Geluidsontwerp: Erwin van den Broek | Regie Assistent: Linda Korevaar | Productieleider: Lonneke Tolman | Producent: Michiel Morssinkhof