Beer muziektheater met Dit is geen dagboek in Theater de Verbeelding


Een 13+ voorstelling gebaseerd op de populaire young-adult roman van Erna Sassen: een ontroerend verhaal waarin de 16-jarige Boudewijn zich uit een depressie worstelt. Als Boudewijn alleen nog maar dagenlang in zijn bed ligt, verplicht zijn vader hem elke dag in een schrift te schrijven én naar muziek te luisteren. Met tegenzin kladdert Boudewijn ‘Dit is geen dagboek’ op het schrift en zet zich aan zijn taak. Hij is op een aandoenlijke wijze grof, direct en meedogenloos fel, want hij is verdrietig, kwaad en in de steek gelaten. Hij maakt ruzie met zijn vader, vindt troost bij zijn 6 jarige zusje Pluis en wordt verliefd op Pauline.

De hele tekst is op (klassieke) muziek gezet waardoor de emotionele rollercoaster, waar Boudewijn in zit, direct voelbaar is.

Uit een onderzoek in Nederland is gebleken dat 1 op de 5 jongeren tussen 13 en 17 jaar last heeft gehad van depressieve gevoelens. De voorstelling sluit goed aan bij de landelijke campagne Hey! Het is oké’ om depressie bespreekbaar te maken en bij www.jebentdeenigeniet.nl

Regie: Aike Dirkzwager, Tekst: Erna Sassen, Spel: René Groothof en Yari van der Linden.

  • De Volkskrant ****: “Een aangrijpende, herkenbare, muzikale en zelfs geregeld grappige voorstelling.”
  • Theaterkrant****: “Groothof is ijzersterk. De voorstelling houdt de jonge toeschouwers moeiteloos ruim een uur lang in haar ban.”
  • Friesch Dagblad: “Mooi, integer en vol overgave. Het is interessant mee te maken hoe dit stuk publieke emoties oproept.”

De voorstelling is op zaterdag 24 februari 20.30 uur te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.