Banaan en Oestermes – Associatieve vrolijkheid en onverwachte wendingen


Hotel Modern is bekend van haar rijke oeuvre waar ze wereldberoemd mee zijn geworden: de acteurs maken met een camera, geluidseffecten en talloze objecten illusies die op een projectiescherm tot leven komen. In Banaan en Oestermes is echter geen camera te bekennen. Te zien in theater De Verbeelding.

 

In het theater verrijst een museum van karton. Hierin wordt alles wat de mensheid produceert tentoongesteld. Drie op hol geslagen suppoosten zijn verwoed bezig de gigantische berg spullen te categoriseren. Ze maken daarbij fascinerende stillevens, ontdekken het verband tussen bloemkolen, schedels en badsponsjes, ze persen poëzie uit een fles wc-eend. Banaan en Oestermes biedt beeldend theater vol onverwachte wendingen en associatieve vrolijkheid.

De groep verwierf grote internationale bekendheid met de voorstellingen De Grote Oorlog en Kamp. Deze voorstellingen speelden ze in heel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Japan, China, Rusland en Australië. En nu dus met hun nieuwe voorstelling in Purmerend.

Concept, toneelbeeld en spel: Pauline Kalker, Herman Helle, Arlène Hoornweg.

Theaterkrant****: “Vrolijk beeldtheater voor vormgevers en andere  kijkers.”

8weekly.nl****: “Door te kiezen voor een meer fundamentele vorm in deze performance blijkt dat toch – samen met de humor en verwondering die het oplevert – de grote kracht van het gezelschap. Hier blijven de camera’s weg, maar de essentie van Hotel Moderns dramaturgie wordt echter des te duidelijker.

De voorstelling is op

Zaterdag 20 januari 20.30 uur te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!