Alternatief intocht Sinterklaas: Sint & Mick (vieren feest met iedereen!)


Op woensdag 4 november werd bekend dat de intocht van Sinterklaas in Purmerend helaas niet door kon gaan. Ook de theatershow Sint & Mick werd al eerder geschrapt. Dit alles vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus. Direct na afgelasting kondigde RTV Purmerend aan dat zij bezig waren met een alternatief. Nu is er meer bekend.

RTV Purmerend komt namelijk op zondag 15 november met het programma Sint & Mick (vieren feest met iedereen!). In een coronaproof setting zal Mick Smits de Goedheiligman ontvangen in de studio van RTV Purmerend. Het  ordt een vol en gezellig programma, met digitaal publiek en antwoorden  op prangende vragen. Mick Smits heeft er in elk geval al zin: “Het is altijd weer een feest om de Sint te mogen verwelkomen, ik ben blij dat het nu zelfs in coronatijd toch mogelijk is”. Mensen die onderdeel
willen zijn van het digitale publiek, kunnen zich aanmelden vóór zaterdag 14 november 12:00 uur.

Dit doen zij door een mail naar mick@rtvpurmerend te sturen. De  gelukkigen ontvangen dan instructies hoe ze aanwezig kunnen zijn.  Uiteraard is voor mensen die niet aanwezig kunnen of willen zijn, het programma gewoon via RTV Purmerend te volgen. Deze begint op zondag 15 november om 13:00 uur op RTV Purmerend. De zender is te ontvangen via Ziggo kanaal 36(met DVB-C ontvanger kanaal 328) of KPN kanaal 1390 (met de witte afstandsbediening kanaal 336).

Hoewel Marktstad Purmerend eerder een alternatief had bedacht om de  intocht van Sinterklaas toch door te laten gaan, was burgemeester Don Bijl donderdag 4 november genoodzaakt het feest toch af te gelasten. Hij is bang voor een grote toeloop van mensen vanbuiten Purmerend en ongeregeldheden: “Van de week was er nog iemand in de bibliotheek, die het nodig vond om boeken te gooien naar vrijwilligers”.