De Allesgelover van Opium voor het Volk in de Verbeelding


Bart_Klever_3108_JochemJurgensBioscoopeigenaar Albrecht ziet overal complotten. Hij gelooft niet in één of twee complottheorieën, maar in álle. Van Atlantis tot de maanlanding; van de pyramides tot digitale televisie – alles wordt bestierd door geheime genootschappen met verborgen agenda’s. In plaats van zijn noodlijdende bioscoop uit het slop te trekken, maakt hij dag en nacht -video’s waarin hij de meest wonderbaarlijke samenzweringen ‘onthult’.  De voorstelling De Allesgelover van Opium voor het Volk is op 12 maart te zien in Theater de Verbeelding. (Foto:Jochem Jurgens.)

Zijn verstandige dochter Leia zoekt, in een poging om hun filmhuis te redden, contact met Antoinette. Die blijkt stomtoevallig een oude liefde van Albrecht. Hij weet niet dat Antoinette voor de internationale bioscoopgigant ‘Cinemaster’ werkt. En dat is maar goed ook, want Albrecht heeft ‘bewijzen’ dat Cinemaster een dekmantel is voor duistere krachten als de De Nieuwe Wereldorde en de Illuminati. Als hij erachter komt slaan alle stoppen door….

De Allesgelover is de eerste voorstelling in een nieuwe serie van vijf komedies over onze illusies en waanbeelden.

‘Een ware huiskamerklucht, vol misverstanden, een paar ontzettend leuke wendingen’ en ‘een prachtig zweempje tragiek’  – NRC Handelsblad

Verrassende, hilarische en spannende verwikkelingen volgen elkaar op.’ en ‘geniaal’ – Theaterkrant