Van alles te doen tijdens MOOOISTE Landschapsfestival


Nog even en is het zover. Zondag 24 september is het tweede Landschapsfestival MOOOISTE. Vorig jaar genoten meer dan 2.000 mensen van de superleuke sfeer en doe-dingen op MOOOISTE rond de Helderse Vallei bij Den Helder. Dit jaar draait het festival op en om Buitenplaats Leyduin, in Heemstede. Met gratis entree.

 

Met stoere activiteiten als boomklimmen, boogschieten, plankenlevel parcours en huttenbouwen. Met levende geschiedenis in Huis Leyduin en daarbuiten, familietheater en Muziek van Chanté. Voor de kleintjes Kabouter Pierelier, natuurlijke muziek en schminken. En voor degenen die ontspanning zoeken workshops mindfulness, yoga, het bijzondere theaterstuk De Telefoon Naar Binnen of de heerlijke Silent Swing.

Natuurlijk staan onze boswachters klaar om liefhebbers rond te leiden over de buitenplaats. TV boswachter Arjan Postma geeft spraakmakend Natuurcollege over de omgeving en signeert zijn boek Buiten Gebeurt Het.  Amateurfotografen vogelaars kunnen terecht voor een workshop macrofotografie en strobofotografie. Struinen doe je bij de ‘groene’ markt met hebbedingen, lekkernijen en mooie spullen. En diverse foodtrucks bieden een smakelijk hapje en sapje.

Goed om te weten: er komt extra parkeerruimte bij de ingang aan de Leidsevaart. Kijk op MOOOISTE.nl (let op, 3 O’s)  voor het hele programma. En volg MOOOISTE op Facebook en twitter.

MOOOISTE is het tweede landschapsfestival uit een serie van vier. Elk jaar staat een ander type landschap in Noord-Holland centraal. Het festival is een samenwerking tussen Landschap Noord-Holland en Provincie Noord-Holland.