Alles Kids lezing Bibliotheek : hoog gevoeligheid en autisme


Logo bibliotheek waterland purmerendHoog sensitieve kinderen beleven alles om zich heen heel intens en complex. Vaak zijn hoog gevoelige kinderen hierdoor onzeker en soms ook over beweeglijk. Een speciale begeleiding zorgt voor ontwikkeling van vaak bijzondere talenten bij deze kinderen.  Margaret Rijkes van Alles Kids vertelt op maandagavond 19 september in de Bibliotheek Purmerend hoe je de kwaliteiten en valkuilen van hoog sensitieve kinderen leert herkennen.

Hoog sensitieve kinderen pikken emoties van andere mensen op waar ze geen weg mee weten en ook echt ‘last’ van kunnen hebben. Dit kan zich uiten in negatief gedrag door bijvoorbeeld snel boos te worden, zich terug te trekken of zelfs faalangst of depressies te ontwikkelen. Ouders kunnen met een positieve aanpak, liefde en aandacht veel bereiken. Rijkes legt uit wat de verschillen en raakvlakken zijn tussen hoog gevoeligheid en autisme.  Maar zij vertelt je ook over prikkelverwerking, stress en stressreductie (ook voor ouders zelf).

Margaret Rijkes is geen therapeut maar (wijze) moeder van twee jongens met ervaring als z-verpleegkundige en klassen assistent op een Z.M.L.K school. Momenteel is zij gecertificeerd trainer van Alles is kids  (onderdeel van Platform Wijze Ouderconsulenten).

Alles Kids lezing over hoog gevoeligheid en autisme is op maandag 19 september 2016, van 20:00 tot 22:00 uur in de Bibliotheek Purmerend Waterlandlaan 40. Kosten: € 5,= voor leden, € 7,50 voor niet-leden Bibliotheek Waterland. Kaartverkoop in alle vijf bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.