Allerzielenconcert: Stilstaan bij de mensen van voorbij


Op 2 november 2018 zal het Allerzielenconcert plaatsvinden. Door middel van muziek, koorzang, rituelen, poëzie en proza kunnen gevoelens van verlies en rouw een plek worden gegeven.

 

Op  vrijdagavond 2 november, de officiële dag voor de Allerzielenherdenking, zal de mooie Taborkerk plek bieden aan allen die hun overleden dierbaren willen herdenken. Vanuit de seizoenen herfst (voorbijgaan), winter (leegte) en lente (nieuw leven) zal gelegenheid zijn om te gedenken, te herdenken of gewoon je gedachten te laten gaan over allen die recent of al eerder overleden zijn. Tallozen maken er inmiddels een jaarlijks moment van, dat stil staan bij overleden dierbaren. Dat moment in die mooie sfeer geeft verdieping aan de gevoelens.

De samenwerking tussen Dichterskring Waterland, Stedelijk Orkest Purmerend, Humanistisch Verbond, Cantamo, Zorgcirkel, en de Protestantse Gemeente maakt dit een herdenking voor alle mensen en van alle gezindten.

De aanvang van dit bijzondere samenzijn is om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Opgeven kan via: allerzielenconcertpurmerend@gmail.com of telefonisch via: 0612849825 (inspreken kan). Bij aanmelding kunt u de naam van een overleden dierbare doorgeven die in overleg op een passende manier kan worden herdacht. De entree is gratis.

Deze bijeenkomst is mede mogelijke gemaakt door een bijdrage uit het goede-doelen-fonds van Associatie Uitvaartverzorging.

Waar: Taborkerk, Maasstraat 2, Purmerend

Wanneer: Vrijdag 2 november 2018.

Hoe laat: aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur