Allerzielenconcert 1 november


Afscheid, herinneren en herdenken zijn de thema’s van het Allerzielenconcert van 2020. Dit jaar via livestream op 1 november

Het Allerzielenconcert in de Taborkerk kan zich al jaren in een stijgende belangstelling verheugen omdat het ruimte geeft aan iedereen, ongeacht achtergrond of geloof,  om stil te staan bij de mensen van voorbij. Door middel van zang, poëzie, muziek en het aansteken van kaarsen is er gelegenheid om gevoelens van rouw en verlies een plaats te geven en een overleden dierbare te gedenken. Mensen van alle gezindten vinden elkaar hier om in een troostrijke omgeving de gedachten naar de overledenen te kunnen laten gaan. Rituelen als deze zijn  belangrijk voor de nabestaanden om inderdaad verder te kunnen gaan. In dit bijzondere jaar was het de organisatoren er veel aan gelegen nog meer mensen de gelegenheid te bieden om stil te staan bij het overlijden van een dierbare.

Als u dit aanspreekt om op deze manier een overleden familielid, vriend of partner nogmaals te gedenken – of om gewoon even stil te staan bij zijn of haar overlijden – dan kunt u zich aanmelden via allerzielenconcertpurmerend@gmail.com . Bij aanmelding kunt u de naam van de overledene doorgeven, die dan op een passende manier zal worden herdacht.

Echter ook deze herdenking wordt beïnvloed door de beperkende maatregelen die er zijn, maatregelen die als primaire taak hebben de veiligheid en gezondheid van ons allen te waarborgen. En dus kan de organisatie niet anders beslissen dan dat een echte bijeenkomst nu helaas niet kan plaatsvinden en daarom te kiezen voor het alternatief van een live stream via internet. Dat geeft iedereen de kans toch zijn persoonlijke moment te hebben, het aandacht geven aan je dierbare, ondersteund door sfeervolle muziek, gedichten en zang. De voorstelling zal geheel live worden uitgezonden en bij aanmelding zult u via e-mail de noodzakelijke link naar de uitzending ontvangen.

Een bijzondere middag op zondag 1 november in de Taborkerk, Maasstraat 2, aanvang 16.00 uur, dit is ook de aanvangstijd van de uitzending op internet. De uitzending kan  later worden terug gekeken. De gegevens daarvoor worden u bij de aanmelding door gegeven.

Het Allerzielenconcert is een initiatief van Dichterskring Waterland, Humanistisch Verbond, Protestantse Gemeente, Stedelijk Orkest Purmerend, Cantamo, Associatie Uitvaartverzorging en PC Uitvaart.