Afvalinzameling Purmerend tijdens de feestdagen 2017


Kerstmis en de jaarwisseling komen eraan, en dat betekent ook iets voor de afvalinzameling in Purmerend. De containers worden op andere tijden en dagen geleegd dan je gewend bent. Het is daarom handig om even kennis te nemen van onderstaande wijzigingen…

 

Zaterdag 23 december

Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag vallen op maandag en dinsdag. En dan halen we geen afval op. Dus als u normaal gesproken op maandag de gft- of papierbak aan de straat zet, of op dinsdag de restafvalbak, dan doet u dat nu op zaterdag 23 december voor 7.30 uur.

Zaterdag 30 december

Nieuwjaarsdag valt op maandag. En dan halen we geen afval op. Dus als u normaal gesproken op deze maandag uw rolcontainer voor restafval aan de weg zet, dan doet u dat nu op zaterdag 30 december voor 7.30 uur.

Inpandige containers hoogbouw

Eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag vallen op maandag. Dan legen we geen inpandige containers. Dus de inpandige containers van de flats die we normaal op maandag legen, legen we rond de feestdagen op woensdag 27 december en dinsdag 2 januari.

Milieustraat

Op maandag 25 en dinsdag 26 december en maandag 1 januari is de milieustraat gesloten.

Eerder legen dan normaal

De gemeente kan niet voorkomen dat uw container rond de feestdagen eerder geleegd wordt dan u gewend bent. Als u actief uw afval scheidt dan zal dit geen probleem opleveren. Mocht het nodig zijn: op de afvalpagina kunt u de locaties van de plastic- en glascontainers vinden.