Activiteiten voor ouderen in Leeghwaterbad Purmerend


Vitale Ouderen in het Leeghwaterbad in PurmerendDonderdagochtend 1 oktober doet het zwembad in Purmerend mee met de Internationale dag van de ouderen van de Verenigde Naties. Er zijn er die dag daarom verschillende extra activiteiten voor krasse knarren… Er is o.a. een zeemanskoor en gratis koffie.

Zo is er een speciale invulling van de groepslessen Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) en aangepast zwemmen, kan men banenzwemmen, is massage mogelijk, komt het Zeemanskoor optreden, is er een (informatie)markt en een gezellige koffiehoek.

Vanaf negen uur is er in het Leeghwaterbad speciale aandacht voor ouderen in Purmerend en omgeving die van zwemwater houden.

Bewegen in water vermindert de kans op blessure en bevordert conditie en kracht, maar is ook een gezellig ontmoetingsmoment met leeftijdgenoten. Vanwege de Internationale Dag van de Ouderen is er extra aandacht voor vitale en gezonde leefstijl. Er is een bijzondere invulling van de reguliere groepslessen aangepast zwemmen en MBvO en er is banenzwemmen.

In het doelgroepenbad zijn er twee optredens van het Zeemanskoor met zeemansliedjes en meezingers. Bij het recreatiebad is een gezellige koffiehoek met gratis koffie en een koekje én de mogelijkheid van massage.

In de hal van het zwembad is een gratis toegankelijke (informatie)markt met badkleding, over gezondheid en ondersteuning van zelfstandig wonen. De toegangsprijs voor de activiteiten van de Internationale Dag van de Ouderen is € 5,25.