Aanstekelijk verteller van korte verhalen in het Leesteken


Joubert Pignon komt naar boekhandel het Leesteken in PurmerendVan 14 t/m 21 februari 2015 organiseert de boekhandel het Leesteken in Purmerend voor de vierde keer De Week van het Korte Verhaal. Op woensdag 18 februari om 19.30 uur is daarom de (aanstekelijk) verteller Joubert Pignon te gast . Van Joubert verscheen de verhalenbundel Er gebeurde o.a. niets. Binnenkort verschijnt een nieuwe bundel Huil maar, ik wens je uitstel toe.

Deze week is ontstaan uit liefde voor het genre dat in de literaire wereld nog steeds gezien wordt als ondergeschoven kindje. Door ten minste één week per jaar het korte verhaal uit te lichten, hoopt het Leesteken een breder publiek kennis te laten maken met de kracht van het korte verhaal, om zo het genre een steviger fundament te geven en het de ereplaats te geven die het verdient in de literatuur.

De Week van het Korte Verhaal begon eenvoudig: een tafel met verhalenbundels met een bordje erbij. Inmiddels hebben een twintigtal boekhandels zich aangesloten en worden door het hele land activiteiten georganiseerd. Er komt een website: www.weekvanhetkorteverhaal.nl, die zal gaan functioneren als een platform voor verhalenliefhebbers.

Praktisch

Woensdag 18 februari om 19.30 uur. Boekhandel Het Leesteken vind je aan de Zuidersteeg 2 in Purmerend. Telefoon 0299-771834.