Laatste kans om loeivalse zangeres te beleven!


zangeresOp zaterdag 27 februari kun je nog genieten van een unieke voorstelling waarbij loeivals zingen geen toeval is…. Florence Foster Jenkins (1868-1944) was namelijk een steenrijke Amerikaanse dame die velen nog altijd niet vergeten zijn. Ze wist een zangcarrière op te bouwen ondanks haar gebrek aan talent.

Toonvast zingen lukte haar niet. Ze had geen gevoel voor ritme en een stem met maar weinig bereik. In uitbundige kostuums trad ze op voor publiek dat heimelijk kwam genieten van haar publieke afgang. Ze nam platen op en vergeleek zichzelf zonder blozen met de grootste sopranen uit haar tijd. Of ze wist dat ze eigenlijk een beroerde zangeres was, daar kan men tot de dag van vandaag het niet over eens worden.

Florence Foster Jenkins is een voorstelling over een vrouw die met vallen en opstaan haar eigen droom verdedigt. In de voorstelling wordt hardop gefantaseerd, prachtig piano gespeeld, wordt aandacht afgedwongen en loeivals gezongen door onze eigen Florence.

De voorstelling Florence Foster Jenkins is op zaterdag 27 februari 20:30 UUR in Theater de Verbeelding, Purmersteenweg 17-19 1441 DK Purmerend. Reserveren kan via de website van Theater de Verbeelding.