8 september – Leesclub over ‘Het huis aan de Gouden Bocht’


Leesclub over het boek 'Huis aan de gouden bocht' in boekhandel het Leesteken in Purmerend.Op maandag 8 september organiseert boekhandel het Leesteken een heel bijzondere leesclub n.a.v. de onlangs verschenen roman Het huis aan de Gouden Bocht van de Engelse auteur Jessie Burton. De leesclub wordt begeleid door Karin Braamhorst die samen met Marlies Visser een boekje schreef over het beroemde poppenhuis.

De schrijfster liet zich inspireren door het schitterende poppenhuis van Petronella Oortman uit het Rijksmuseum.  Het verhaal speelt zich af in het Amsterdam van 1686. Nella Oortman is de jonge bruid van Johannes Brandt. Het huwelijk brengt haar niet wat ze ervan verwacht. Haar rijke koopman ziet ze nooit en haar schoonzus bestiert het huishouden. Daarom legt ze zich toe op haar huwelijksgeschenk: het poppenhuis. Zo komt Nella in contact met een geheimzinnige miniatuurmaakster. Terwijl het huis aan de Herengracht steeds meer geheimen lijkt te herbergen, raakt Nella verward in een eigenaardig spel met deze kunstenares.

Hebje de prachtige historische roman Het huis aan de Gouden Bocht van Jessie Burton gelezen? Kom dan naar de leesclub op maandag 8 september. Heb je dit boek nog niet gelezen? Kom het dan vandaag of morgen halen, dan kun je nog meedoen!

Informatie

Plaats: Boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2, Purmerend
Datum en tijd: Maandag 8 september 19.30 uur
Entree €5,00
Reserveren: info@leesteken. nl of 0299-771834