8 november – herfstmarkt vrije school Purmerend


hersftmarkt bij waterlandschool in PurmerendOp 8 november is er herfstmarkt bij de Waterlandschool, de enige vrije school in Purmerend. Er zijn kraampjes met spullen die passen bij de vrije schoolfilosofie, zoals vilt, stenen en mineralen, prachtig houten speelgoed,  bijzondere kinderboeken, enz.  In de kleuterklas wordt daaruit voorgelezen. Verder is er een kraam met schoolspullen en een ruime collectie 2e hands kleding. Kinderen kunnen hun eigen (bijen)waskaars rollen.

Nieuw op de markt is biologische/fairtrade baby en kinderkleding en accessoires. Verder is er het magisch kinderwinkeltje, ambachtelijke workshops en demonstraties door en voor kinderen en ouders. Het schoolkoor zal optreden – bij voldoende aanmeldingen! – en we hebben ook nog aanvullende muzikale invulling.

De Waterlandschool is te vinden in de Gors, op Reigersbek 2-4, Purmerend. Telefoon: 0299 – 421 672.

Wat is een vrije school?

Het uitgangspunt van een vrije school is simpel: Een leerling die enthousiast is, leert beter. De leerstof sluit aan bij de ontwikkeling van het kind en niet andersom. Persoonlijke aandacht is hierbij ontzettend belangrijk.

Alle leerlingen krijgen normaal, klassikaal les en gaan vervolgens gedifferentieerd verder met de lesstof. Leerkrachten geven structuur, houvast, rust en aandacht. Er is een vast rooster met een duidelijk ritme. Kinderen weten waar ze aan toe zijn en wat er van ze gevraagd wordt.

Naast de standaard lessen zoals taal en rekenen, besteedt de vrije school veel aandacht aan de creatieve en sociale ontplooiing. Daardoor ontwikkelen vrijeschool kinderen zich gemakkelijker tot zelfstandige mensen, met vertrouwen in zichzelf en respect voor anderen. Deze gedachte is geïnspireerd door de antroposofie van Rudolf Steiner.

Zie voor meer informatie de website van de Waterlandschool.