7 december – Purmerend en zijn bruggen


lezing over bruggen in Purmerend door Ber de LangeOp 7 december neemt Ber de Lange je met een diavoorstelling mee langs de vele bruggen van Purmerend. De oude stad heeft altijd veel waterlopen gekend. Maar ook de nieuwe wijken zijn erg waterrijk. Om van de ene naar de andere kant van het water te komen zijn uiteraard veel  bruggen nodig. Ze zijn allemaal verschillend en hebben hun eigen karakter. Purmerend-kenner Ber de Lange heeft er een fraaie beeldpresentatie van gemaakt. prijswinnar3

Hij toont in Concordia op de Koemarkt de verschillende oude stadsgrachtbruggen, de Beemster- en de Wherebruggen, sluisbruggen en spoorbruggen. En natuurlijk ook de nieuwe bruggen zoals Kooimanbrug, Jan Blankenbrug, Nelson Mandelabrug, Stokkenbrug, Wolthuissingelbrug en Melkwegbrug. Een mooie serie om oud en nieuw Purmerend te leren kennen.

De aanvang van de presentatie op 7 december is 14:00 uur. Leden van de Vereniging Historisch Purmerend hebben gratis toegang op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Overige bezoekers betalen € 3,00 toegang. De diavertoning vindt plaats in Concordia, Koemarkt 45.