600 leerlingen NKT schitteren in musical ‘Vier het leven, Fien!’


NKT musical Vier het leven Fien door NKT theaterschool PurmerendVanaf 17 juni speelt de NKT Theaterschool uit Purmerend van woensdag tot en met zondag in theater de Purmaryn de nieuwe NKT-musical ‘Vier het leven, Fien!’

Bijna 600 leerlingen van 8 tot en met 18 jaar doen verdeeld over tien voorstellingen mee. De musical is geschreven en geregisseerd door artistiek leider Jeroen Man en de muziek is gecomponeerd én wordt live uitgevoerd door Edwin Paarlberg en zijn orkest. (Foto: Neeltje Knaap)

De musical gaat over Fien. Haar oma is pas overleden. ‘Dat hoort bij het leven’ zegt haar moeder. ‘Oma was immers al oud en dan ga je dood.’ Fien mist haar oma en probeert het te begrijpen. Gelukkig ontmoet ze Pim, hij is al wat ouder en zit een klas hoger. De oma van Pim is ook overleden en hij begrijpt haar vragen. Bovendien speelt hij prachtig gitaar en kan hij ook nog eens heel mooi zingen. Pim is cool en Fien is verliefd. Maar als Fien de volgende dag weer naar school gaat, hangt er een donkere wolk boven het schoolplein. Waarom moet iedereen huilen? En waar is Pim?

Alle musicals van de NKT Theaterschool hebben een maatschappelijk thema. De vorige voorstelling ‘Daar gaat Niels!’ ging over pesten. Dit keer is het thema ‘Vier je leven’ en alle aspecten daarvan. Wat doet het met je als een dierbare overlijdt? Als leidraad voor de reis van Fien heeft schrijver Jeroen Man de rouwcurve van Elisabeth Kübler-Ross gebruikt; de vijf fasen van rouw: ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en aanvaarding. Als Fien haar vriend Pim gaat zoeken, komt ze langs deze vijf werelden. Het klinkt misschien zwaar, maar met hulp van een groep oermensen, twee dragqueens, een quizmaster en het op chocolade verzot wezentje Kitty is het juist een hele vrolijke voorstelling geworden.

‘Vier het leven, Fien!’ is een spannende, sprookjesachtige musical en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Elke avond staat er een vaste cast van 52 leerlingen op het podium, aangevuld met klassen in verschillende leeftijden. Een megaproject dat alleen maar mogelijk is dankzij de (vrijwillige) inzet van tientallen enthousiastelingen zich inzetten voor decor, kostuums, grime, licht, geluid en coördinatie. Een musical die je gezien moet hebben!

  • Wanneer: woensdag 17 t/m zondag 21 juni en woensdag 24 t/m zondag 28 juni 2015
  • Tijden: woensdag t/m zaterdag om 19.30 uur, zondag om 14.00 uur
  • Waar: theater de Purmaryn in Purmerend
  • Kaarten à €18,50 te koop via: www.depurmaryn.nl