6 december – Gratis zwemmen in winnaar Zwembad van het Jaar 2014!


Aqua disco in het Leeghwaterbad in PurmerendEen spetterend resultaat! Het Leeghwaterbad in Purmerend is de winnaar van de verkiezing van Zwembad van het Jaar 2014. Om dat te vieren kan iedereen zaterdag 6 december van 13.00 uur tot 16.00 uur gratis zwemmen in het recreatie-, instructie- en doelgroepenbad van het beste zwembad van Noord-Holland en Nederland.

Het Spurd-Leeghwaterbad had de Provinciale Award al in de wacht gesleept, maar kan zich nu een jaar ook het beste zwembad van Nederland noemen. Manager Freek Eshuis zei: ‘Enthousiaste medewerk(st)ers, bruisende activiteiten en een transparante en imposante accommodatie hebben bijgedragen aan een flink en nog steeds groeiend aantal gasten. De steun van gasten voor het Leeghwaterbad bij de verkiezingen toont wat mij betreft aan dat we samen met de gasten op de goede weg zijn in Purmerend een top vrijetijdsvoorziening te realiseren’. De jury oordeelde dat het Purmerendse Spurd-Leeghwaterbad beter was dan de andere sterke finalisten uit Gulpen en Maastricht.

De verkiezingen brachten ook ruim zevenhonderd euro op voor KiKa (Kinderen Kankervrij) en de Purmerendse delegatie kocht op de spontane veiling een KiKabeer.

In de twee stemronden in oktober en november heeft het Spurd-Leeghwaterbad veel steun gehad van gasten en van fans en volgers op social media. Het gaat bij het behalen van de titel naast het aantal stemmen ook om de beoordelingen en de verbeterpunten die het publiek noteerde bij de uitgebrachte stem.

De bijzondere waardering van de gasten van het Spurd-Leeghwaterbad blijkt uit het aantal stemmen en uit de overwegend positieve beoordelingen en positief kritische verbeterpunten bij de stemmen. Op de vier onderdelen hygiëne (8,83), klantvriendelijkheid (9,14), prijs-kwaliteitverhouding (8,73) en sfeer (9,14) krijgt het Leeghwaterbad in het zogenoemde benchmarkrapport hogere cijfers dan de gemiddelden van de provincie en landelijk. Het rapport met beoordelingen en verbeterpunten staat op de website van Spurd.