5 september: topcinema & topjournalist in Filmhuis Purmerend


Ronald Rovers,  filmjournalist en redacteur van De Filmkrant geeft een inleiding bij de film Deux Jours Une NuitOp vrijdag 5 september zal Ronald Rovers, filmjournalist en redacteur van De Filmkrant, in het Filmhuis Purmerend een inleiding geven bij de film Deux jours, une nuit. De film is geselecteerd voor het filmfestival van Cannes in de Gouden Palm competitie waar deze film van de gebroeders Dardenne grote indruk maakte.  

“Een verpletterende aanklacht tegen de ranzige wijze waarop mensen tot verliesposten worden gereduceerd en tegen elkaar worden uitgespeeld”, schrijft Ronald Rovers in De Filmkrant.

De film

Marion Cotillard speelt een jonge moeder die op vrijdagavond te horen krijgt dat ze maandag ontslagen zal worden. Tenzij haar collega’s afzien van hun bonussen van duizend euro, want opgeteld zijn die precies genoeg voor een jaarsalaris. Wat volgt is een wanhopige tocht om die collega’s over te halen. ‘De toeschouwer moet daarbij haar gevoelens ervaren maar zich ook kunnen verplaatsen in de positie van de mensen die ze opzoekt’ zegt Jean-Pierre Dardenne over de film.‘Deux jours, une nuit is een ongelofelijk sterke film.

Reserveren

Deux jours, une nuit. draait op 5 en 9 september in Filmhuis Purmerend. Let op: alleen op 5 september is de inleiding door Ronald Rovers. Reserveren kan via de website van het Filmhuis.

Het Filmhuis bevindt zicht op Kerkstraat 11, schuin tegenover de ingang van de Purmaryn.