5 oktober – genietend demonstreren voor behoud van het Beusebos


Beusebos experience PurmerendOp zondag 5 oktober organiseert de actiegroep Red het Beusebos de “Beusebos Experience”, een middag waarop iedereen kennis kan maken met dit kleine maar prachtige bos in Purmerend:  De gemeente heeft het onzalige plan om dit stuk natuur te verkopen aan commerciële partijen om er bijvoorbeeld een hotel of bedrijventerrein van te  maken. 

Vanaf 13:00 uur zullen er verschillende gratis activiteiten worden georganiseerd in het bos, dat ligt tussen de Karwei Bouwmarkt en de snelweg A7. Je kunt mee met echte natuurwandelingen onder leiding van flora- en faunakenners.

Planten en dieren

Beusebos Purmerend 2Er leven in dit Purmerendse bos meer dan 80 verschillende vogelsoorten, waaronder sperwers, kiekendieven en buizerds?. De diversiteit aan boomsoorten is ook veel groter dan bijvoorbeeld het Purmerbos. Voor de kinderen is  er een natuurspeurtocht, waarbij ze veel leren over de dieren en planten in het bos. Ze verdienen hiermee zelfs een echte boswachtersdiploma!

Bootcamp 

Daarnaast wordt er een bootcamp gehouden door Reborn Sports waarbij iedereen fysiek tot het uiterste kan gaan tussen de takken, bladeren en modder. Wil je wel de wildernis in maar liever wat rustiger? Er wordt voor de echte survivalers een expeditie georganiseerd in het bijna ondoordringbare zuidelijk deel van het bos. Hier waan je je echt in de wildernis.

Drone demonstratie

De hele dag wordt vanuit de lucht prachtig in beeld gebracht met een drone van het dronedemonstratieteam.

Kom ook

Beusebos Purmerend vanuit de luchtDus, altijd al eens willen bootcampen in het bos? Benieuwd naar de rijkdom van de natuur? Of wil je zelf live een drone in actie zien? Kom dan zondag 5 oktober tussen 13:00 u en 17:00 u naar het Beusebos en kom ervaren waarom dit bos behouden moet blijven.

Waar?

De ingang van het bos is ter hoogte van de kruising Oude Provincialeweg – Neckerstraat. Er zijn maar een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen aanwezig maar de echte natuurliefhebber komt natuurlijk ook op de fiets.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn alle activiteiten gratis.

Vragen?

Stuur voor vragen een e-mail naar beusebos@gmail.com.  De actiegroep Red het Beusebos is een samenwerking tussen Milieudefensie Waterland en wijkbewoners. Like de actiegroep ook op Facebook: www.facebook.com/redhetbeusebos