5 oktober – Demonstratie schapendrijven bij kinderboerderij De Ridder


Working Kelpies is een Australisch hondenras. Zij geven een demonstratie bij kinderboerderij de Ridder in  Purmerend.Op zondag 5 oktober is er op kinderboerderij De Ridder in het Leeghwaterpark een demonstratie schapendrijven met z.g. working kelpies, een Australisch hondenras. De demonstratie vindt plaats tussen 14.30 en 15.30 uur.

De demonstratie wordt gegeven door Cindy Way van Clunrockstable uit Waarland samen met haar working kelpies. Ze laat zien hoe de werkhonden worden getraind en hoe ze worden ingezet bij het werken met schapen. Naast informatie over specifieke aspecten van deze honden en hun werk, is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen.

Working kelpies
De working kelpie is een variant van de australian kelpie. De working kelpie word puur en alleen op werkeigenschappen gefokt. Daardoor is het een zeer atletische hond met een hoge dosis aangeboren talent voor veedrijven. Het karakter is zeer plezierig. Als hij voldoende werk heeft is hij ook in en rond huis erg gemakkelijk. Het zijn zeer sociale, actieve en intelligente honden. Kijk voor meer informatie op www.clunrockstable.com/

De kinderboerderij
Kinderboerderij De Ridder is van maandag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur, en is te vinden in het Leegwaterpark in Purmerend.