5 mei 2017 in Purmerend: Kindervrijmarkt, Bevrijdingsfeest/Bevrijdingspop en FoodFest


Kindervrijmarkt bevrijdingsdag Zuidpool PurmerendOp  5 mei 2017 vieren we in Purmerend de vrijheid met de Kindervrijmarkt in wijkpark De Driegang (Purmer Zuid), met een Bevrijdingsfeest en FoodFest op de Koemarkt

 

Kindervrijmarkt in Park de Driegang

Op 5 mei van n 8:00 tot 14:00 uur wordt in park De Driegang (rond Wijkcentrum de Zuidpool) weer de traditionele kindervrijmarkt georganiseerd.Wil je spulletjes verkopen of juist kopen, muziek maken, spelletjes organiseren of alleen maar gezellig langs de vele kleedjes kuieren, kom dan op deze feestelijke dag naar Park De Driegang!

Afgelopen jaar waren er naar schatting zo’n 3.500 bezoekers die in onderhandeling gingen met de bijna 300 jonge kooplieden die hun handel ten toon hadden gespreid in het park. De ervaring leert dat rond 6.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn.

Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Handelaren zijn niet toegestaan.

Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is geopend voor een warme kop koffie of thee en tegen de middag is er ook gelegenheid een hapje en een drankje verkrijgbaar. Stichting Kinderopvang Purmerend en Spurd Sport & Spel zijn bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatieteam met springkussen en andere leuke dingen.

Het evenement heeft onlangs de Duurzaamheidsprijs Evenementen 2017 gewonnen. Bewust hergebruik, afvalbeheer en het gebruik van duurzame materialen hebben een belangrijke plek in de kindervrijmarkt.

De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend verleent materiële ondersteuning.


Bevrijdingsfeest/Bevrijdingspop op de Koemarkt

Bevrijdingsdag 2017 wordt in Purmerend ook gevierd met Bevrijdingspop, heel, heel veel muziek en heerlijk eten op de Koemarkt. Er staat een groot overdekt podium waar van 16.00 tot 21.00 feest gevierd kan worden met populaire muziek.

Programma Bevrijdingspop:

12:00 – Levend museum / Tentoonstelling van Oorlogsvoertuigen (Scahapenmarkt)
14:00 – Opening Foodfest
14:30 – Stories from Shamehilll
16:00 – Next Chapter
18:00 – Recover
20:00 – The High Five Four
22:00 – Eleven20one

23:30 – DJ Mikee

FoodFest op de Koemarkt

En het is FoodFest op de Koemarkt. Lekker eten en drinken, heel veel muziek op een groot podium en goed gezelschap.  FoodFest is een gratis toegankelijk festival met een open karakter waar tientallen gepassioneerde foodtruck eigenaren heerlijke hapjes uit alle windstreken serveren.

Dit doen zij vanuit hun creatieve mobiele keukentjes die de Koemarkt transformeren tot een sfeervol FoodTruck Festival. FoodFest is een uitje voor het hele gezin, voor de kleintjes is er de gehele dag dan ook genoeg te beleven. Het FoodFest gaat door tot en met zondag 7 mei. Alles weten over het FoodFest? www.foodfestpurmerend.nl

Levend museum op de Schapenmarkt

Op de Schapenmarkt is er vanaf 12 uur een levend museum met Canadese legervoertuigen en andere memorabilia, verzorgd door vereniging ‘Keep Them Roling’ en het 4 en 5 comité Purmerend.

Zie ook het programma van 4 mei 2017 in Purmerend

Zie ook het programma van de Herdenking 4 mei 2017 in Purmerend met Stille Tocht en herdenkingsconcert