5 en 9 december – Laatste film van Philip Seymour Hoffman in Filmhuis Purmerend


Laatste film Philip Seymour Hoffman in Filmhuis PurmerendOp 5 en 9 december draait het Filmhuis Purmerend de laatste film van Philip Seymour Hoffman. A most wanted man – gebaseerd op de bestseller van John le Carré – is een intelligente, bloedstollende thriller, werd geregisseerd door Anton Corbijn.

In A most wanted man volgen we een Tsjetsjeense moslim die illegaal naar Hamburg vlucht. Al snel komen de autoriteiten achter zijn komst en die zijn vastbesloten uit te zoeken wie de man is. Wanneer de idealistische advocate Annabel Richter lucht krijgt van het verhaal, zet ze alles op alles om de Tsjetsjeen te beschermen.

Wanneer de gewonde Tsjetsjeense moslim Hamburg in vlucht, gaan de alarmbellen af bij de Duitse en Amerikaanse geheime diensten. De man heeft bakken met geld bij zich en probeert te schuilen bij de islamitische gemeenschap van de stad. De autoriteiten doen er alles aan om uit te vinden waar de man zich bevindt. Wanneer advocate Annabel hier achter komt, besluit ze Issa te helpen… met gevaar voor eigen leven.

Op 2 februari 2014 werd Philip Seymour Hoffman dood gevonden in zijn appartement in Manhattan. Volgens de New Yorkse politie was hij gestorven aan een overdosis drugs.

05-12-2014 20:30
09-12-2014 20:30

Het Filmhuis Purmerend vind je aan de  Kerkstraat 11 in Purmerend (schuin tegenover de Purmaryn).