3e Pinksterdag wandeling met gidsen van het Gilde


Twee oer-Purmerender Gildegidsen  t.w. Daan Sopar en Henk Meines hebben het ludieke idee om op 11 juni a.s. een Pinksterdrie wandeling te organiseren. Een bijzondere Wandeltocht met voor velen nog dierbare herinneringen aan een bokkie en een slokkie…

Tot 1980 kwamen de Zaankanters met grote drommen naar Purmerend om een “bokkie” te kopen, dit gezegde stamt nog uit de tijd, dat er een bokkie  of een geitje werd gekocht op de markt in Purmerend, om op het bleekveldje het gras kort te houden en zeker tegen de Kerst als een lekker boutje te kunnen verorberen. Deze traditie heeft vier eeuwen geduurd, de laatste jaren was het bokkie meer en meer een  slokkie kopen, het was altijd een groot feest in de stad.

De Gilde gidsen leiden de deelnemers langs markante plekken en vertellen het boeiende verhaal van deze lange traditie, zoals  “Waar hadden wij deze BEVRIJDINGSDAG aan te danken, waar waren de verdedigingslinies,  welke cafés waren er en wie waren de uitbaters en waar sneuvelde er ca. 300 Spaanse soldaten”

Kortom een bijzondere Wandeltocht met voor velen nog dierbare herinneringen.

De tocht duurt ca. 1½ -2 uur. Deelname is €. 3.50 pp.  incl. consumptie.  Start  is om 13.30 uur bij de VVV-museumshop, Peperstraat 35.  Opgeven voor deze tocht uiterlijk zaterdag 1 juni bij de museumshop. Tel. 0299-07022  openingstijden van de shop: di – vr 10 -16 uur za. 12 – 16 uur. We eindigen op de Koemarkt bij Café Bakker waar een consumptie wordt aangeboden en e en film te zien is over de markt van vroeger!