3 en 4 oktober: oktoberfest in Purmerend!


Oktoberfest in cafe de bonte keo in Purmerend 640‘O’zapft is!’ (Er is getapt!) klinkt het ieder jaar tijdens bij de start van het het Oktoberfest in München. Of dit ook klinkt op de Koemarkt in Purmerend weet ik niet, maar op 3 en 4 oktober is er in ieder geval wel het Bonte Koe Oktoberfest. De Koemarkt is dan volledig in Duitse sferen. Kom dan ook het liefst in in lederhose of dirndl…

Als trouwe bezoekers van de Oktoberfeste in München, haalt Biercafé De Bonte Koe  de sfeer van de feste naar Purmerend. Vóór het café staat een tent die helemaal in stijl is ingericht. Natuurlijk is het de bedoeling dat de gasten ook geheel in stijl zijn, dus in lederhose of dirndl.  Literpullen Weihenstephaner bier (de oudste brouwerij ter wereld uit München), Bayerisch eten en diverse optredens van onder andere Heino en Alberto, zorgen voor een avond hemaal in Oktoberfeststijl.

Het feest is alleen te bezoeken met een toegangskaart. De kaartverkoop start vanaf half maart. Let op: vol is vol, dus wees er op tijd bij.

Oktoberfest weetjes

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Er wordt zo’n 6 miljoen liter bier gedronken en bijna een half miljoen gegrilde kippetjes gegeten.

Traditie speelt een belangrijke bij het Oktoberfest. De Oberbürgermeister van München slaat het eerste vat bier aan, waarna hij de spreuk O’zapft ist (Beiers voor Is aangetapt) zegt en het feest begint. Veel mensen dragen traditionele klederdracht (waaronder de bekende “lederhose” voor mannen en de “dirndl” voor vrouwen). Muziek komt uitsluitend van live spelende blaaskapellen.