28 juni – wild eten uit eigen wijk


Japanse wijbes - te oogsten in de eigen wijk!
Op survival in je eigen wijk… Dat kan op zaterdag 28 juni van 11.00 tot 13.00 uur in de Gors. Gidsen van Milieudefensie en het IVN nemen je dan mee op een een wandeling langs eetbare en medicinale wilde planten die gewoon in de bebouwde kom groeien. Ook handig voor als de supermarkt of apotheek dicht is!

Het doel van de wandeling is een hernieuwde kennismaking met de vele in het wild groeiende gewassen in onze eigen leefomgeving. Over de hele wereld eten mensen weer steeds meer rechtstreeks uit de natuur. Dat is gezond én het is goedkoop! Neem desgewenst pen en papier en een camera mee om planten, bomen en kruiden te fotograferen en de vindplaatsen te noteren. Eén van de gidsen geeft ook tips voor het gebruik van medicinale kruiden.

Aanmelden

Aanmelden kan per email aan monique.de.jong@me.com met vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers. De kosten zijn 5 euro per persoon. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. In geval van meer deelnemers wordt na de zomervakantie een tweede wandeling georganiseerd. Het startpunt van de wandeling is bij de woning van Speenkruid 40 in de Gors.

Thee uit eigen wijk

Na de wandeling is daar ook gelegenheid om uit te rusten en thee te drinken, al dan niet van zelfgeplukte kruiden, mét iets lekkers erbij!