27 oktober – Publieksactie tegen wegbezuinigen natuur Noord Holland


stop de bezuinigingen op de natuurDe provincie Noord-Holland wil haar jaarlijkse bijdrage van ruim € 1,5 miljoen aan Landschap Noord-Holland vanaf 2015 afbouwen tot € 0 in 2018. Dat heeft grote gevolgen voor natuur én recreatie in onze provincie,  zoals bij het Ilperveld vlak bij Purmerend. Op maandag 27 oktober om 17.30 uur worden er duizenden handtekeningen van natuurliefhebbers uit de gehele provincie overhandigd. Steun de actie, teken de petitie, en kom dan ook naar Haarlem.

Maandag 27 oktober om 18.00 uur vergadert de Commissie Ruimte & Milieu in het provinciehuis in Haarlem.  Ook de bezuinigingen op het werk van Landschap Noord-Holland worden behandeld.  Vóór aanvang van de vergadering is er een publieksactie, waarbij de handtekeningen worden overhandigd.

Gevolgen

Sint Jacobsvlinder in Natuurgebied IlperveldZonder provinciale vergoeding kan Landschap Noord-Holland haar natuurgebieden niet meer  goed beheren en neemt de kwaliteit van natuur af. Bijzondere plant- en diersoorten zullen verdwijnen, gedumpt vuil blijft liggen, de organisatie kan de duizenden natuurvrijwilligers niet meer ondersteunen met gereedschap en opleiding. En excursies en educatieve activiteiten behoren tot het verleden. Ook voor het onderhoud van fiets- en wandelpaden is geen geld meer

Steun de actie!

Wil je de actie steunen? Kom dan ook naar Haarlem. Hoe meer natuurliefhebbers onze actie ter plekke ondersteunen, des te duidelijker is het signaal dat we afgeven aan de politiek.