25 oktober – Beleef de nacht in de Eilandspolder


2008_Nachtexcursie_Ilperveldklein_Fred_de_WaartVaak kom je er tijdens de vakantie in het buitenland pas achter hoe bijzonder de nacht kan zijn. Kijken naar de sterrenhemel in het nachtelijk duister is onvergetelijk! Jammer genoeg zijn er in Nederland maar weinig plekken waar je dat nog kunt ervaren.  Op zaterdag 25 oktober kun je in de nacht van de nacht van 20.00-22.00 uur een rondvaart door de Eilandspolder maken. Het is een van de plekjes in de provincie waar het ’s nachts nog echt donker is. Zo donker dat je met wat geluk heel veel sterren kunt zien. En gek genoeg beleef je geluiden uit de natuur ook veel intenser.

Aandacht voor duisternis

Om aandacht te vragen voor de waarde van de duisternis wordt jaarlijks eind oktober de nacht van de nacht georganiseerd. Tijdens de rondvaart in de Eilandspolder kun je bij helder weer van de sterren genieten. In de verte toont de gloed van kassen en bebouwing een andere wereld… ‘s Nachts hoort u ook de geluiden in de natuur veel intenser. Er komen altijd wel ganzen roepend over. En in de polder grazen groepen smienten op de eilanden. Ze zijn van veraf te herkennen aan het fluitende geluid dat ze laten horen. Voor de schipper een uitdaging om in het duister tussen de eilanden te laveren.

Aanmelden

Heeft u zin om mee te varen tijdens de nachtelijk tocht? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl  Voor meer informatie kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten: Kosten € 10,- per persoon, kinderen tot 12 jaar € 5,-. Beschermers betalen € 7,50. Hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Startpunt is de Werkschuur De Molenaar van Landschap Noord-Holland. Deze ligt aan de Oudelandsdijk 1a, ten zuiden van het dorpje Driehuizen.