24 Wochen in Filmhuis Purmerend


Een succesvolle cabaretière moet samen met haar vriend een moeilijke keuze maken omdat haar ongeboren zoon het syndroom van Down heeft met ernstige hartproblemen, en altijd intensieve zorg nodig zal hebben. 24 Wochen is niet voor of tegen abortus, maar laat de persoonlijke en ethische dilemma’s zien waar een jonge vrouw als zij mee worstelt.

 

Astrid is succesvol als cabaretière, dolgelukkig met haar vriend Markus en dochtertje Nele. Als ze in verwachting blijkt, hoort ze dat haar ongeboren zoon het syndroom van Down heeft. En dat niet alleen, het kind kampt met ernstige hartproblemen en zal meteen na de bevalling geopereerd moeten worden, om daarna nooit zonder intensieve zorg te kunnen. Aan Astrid en Markus de bijna onmogelijke keuze: hun kind houden of kiezen voor een late abortus. Ze horen dat zo’n late abortus neerkomt op een dodelijke injectie die de baby via de buik van zijn moeder krijgt toegediend. Een vooruitzicht dat het stel uit elkaar dreigt te drijven, maar waar de regisseur Berrached geen oordeel over velt. 24 WOCHEN is niet voor of tegen abortus, de film concentreert zich volledig op de persoonlijke en ethische dilemma’s waarmee een jonge vrouw als Astrid in zo’n situatie worstelt. Indringende film met formidabele en ontroerende acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers!

Draaidag: vrijdag 3 februari 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/24-wochen/