24 + 25 oktober – filmsensatie Boyhood***** in Filmhuis Purmerend


ellar master in BoyhoodOp 24 en 25 oktober draait Filmhuis Purmerend Boyhood, dé filmsensatie van 2014. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt regisseur Richard Linklater met Boyhood tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason (Ellar Coltrane).

boyhood filmposterIn een coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha (Lorelei Linklater) en hun gescheiden ouders, Olivia (Patricia Arquette) en Mason Sr. (Ethan Hawke). Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen.

Louter lof

Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd. Zelden waren critici het zo eens: onbeschrijfelijk ontroerend maar ook lieflijk, grappig, wijs, vol warmte en menselijkheid. Een film die louter 5 sterren kreeg zowel in het binnenland als in het buitenland.

Reserveren

Reserveer deze film via de website van Filmhuis Purmerend.  HetFilmhuis Purmerend vind je in Kerkstraat 11, Purmerend, schuin tegenover de Purmaryn.