23 augustus – Landelijke baancompetitie voor Jeugd in Purmerend


Komende zaterdag, 23 augustus, zullen diverse inlineskaters uit geheel Nederland naar Purmerend afreizen om op de in mei geopende Piste diverse wedstrijden te rijden voor deze competitie

Op zaterdag  23 augustus  komen inlineskaters uit heel Nederland naar Purmerend om op de nieuwe piste wedstrijden te rijden voor de Landelijke Baancompetitie Jeugd. Op het programma staan een 300 meter tijdrit, 1.000 meter series en een afvalkoers. Een prachtig spektakel, want de baan is bloedsnel…


Bij de 300 meter wordt er individueel gestart en gaat het om de snelste tijd. Bij de 1.000 meter series wordt er in groep gestart welke zijn ingedeeld op basis van de eerder verreden tijd tijdens de 300 meter tijdrit. En bij de afvalkoers zal er een massastart plaatsvinden, waarbij er na vooraf bepaalde rondes rijders zullen afvallen.

Tijd, plaats, etc.

  • De eerste wedstrijden zullen om 10 uur starten. Verwacht wordt dat het programma rond 17 uur zal zijn afgerond. Aansluitend daarop zal de prijsuitreiking zijn.
  • De wedstrijden vinden plaats op de Inlineskate Piste van de Pumerring bij de IJs en Inline-skateclub Purmerend.  De geheel vernieuwde Purmerring is gelegen aan het Trimpad 10 in de wijk Wheermolen achter het Makadocentrum en vlakbij het Kinderparadijs.
  • De toegang is gratis.